Sport

A helyi alapiskola udvarán található műfüves pályát kizárólag a Nyárasdon álladó lakhellyel rendelkező polgárok vehetik igénybe ingyenesen. A műfüves sportpályára lépéskor megfelelő váltócipő használata kötelező.
A bérlés időpontja Egri Ivánnal egyeztethető.
Nyitva tartás:
– nyári időszakban naponta 8.00 órától 21.00 óráig.
– téli időszakban naponta 8.00 órától 18.00 óráig.

 

A Fő utca végén Ekecs irányában lévő kosárlabdapálya minden évszakban ingyenesen igénybe vehető. Amennyiben télen a hőmérséklet tartósan fagypont alá csökken, az önkormányzat a kosárlabdapályából jégpályát alakít ki.

 

A helyi kultúrház mögötti futballpályán napi szinten futballozni lehet – kivéve a mérkőzések és edzések ideje alatt.

 

A Duna utcában található 900 ülőhelyes sportcsarnok 1981-ben épült. Sport- és különböző rendezvények bérlésére alkalmas. Érdeklődni személyesen naponta 8.00 órától 16.00 óráig a sportcsarnokban, vagy Kovács Ágnesnál a +421315582346 telefonszámon lehet.
Érdekesség: Itt játszotta hazai mérkőzéseit a falu női kézilabda csapata (TJ Družstevník Topoľníky), amely a Csehszlovák I. ligában nyújtott kimagasló teljesítményt. A nemzetközi kupasorozatokban is sikeresen szerepeltek, és így Európa szerte ismertté tették a községet. A sportcsarnok rendelkezik szállásra alkalmas helyiségekkel is, melyben közel 40 személy elszállásolható.

 

A játszóterek különböző játékelemekkel várják a gyerkőcöket. A lurkók naponta 8.00 és 17.00 óra között kedvükre mászhatnak várba, próbálhatják ki a fészek- és mérleghintákat, a rugós játékokat, sőt csúszdázhatnak is. Míg a gyermekek játszással töltik az időt, addig a szülők a kényelmesen pihenés céljából igénybe vehetik a játszótéri pihenőt.