Koronavírus: iskolaügy

Koronavírus: iskolaügy

Az iskola működésére vonatkozó feltételek és rendtartások 2020. június 1-től

– Az iskola megnyitásáról és az oktatás feltételeiről, az iskola igazgatójával történő egyeztetés után az intézmény fenntartója döntött a 2020. május 22-én kiadott OLP/4202/2020 rendelet szerint
– A felmért igények szerint 3 csoport alakult ki az alsó tagozaton, akiknek délutáni foglalkozást is biztosítunk
– A szülő szabadon döntötte, hogy elengedi-e az iskolába a tanulót vagy sem. Ezt a szándékát jelezte az osztályfőnöknek.
– Azok a tanulók, akik nem fogják látogatni iskolánkat, továbbra is távoktatásban részesülnek a már eddig megszokott módon
– Akik az iskolalátogatás mellett döntenek, csak betegség miatt, vagy indokolt esetben maradhatnak otthon (igazoltan)
– Az iskolába érkezés első napján a tanuló leadja a szülő által aláírt, a gyermeke fertőzésmentességét bizonyító becsületbeli nyilatkozatot. Ha bármilyen oknál fogva három napnál többet hiányzik a tanuló, ezt újra ki kell tölteni (lásd mellékelt „Nyilatkozat”)
– Amennyiben a gyermeknél COVID-19 re utaló tünetek vagy beigazolódott fertőzés merül fel, a szülő azonnal köteles ezt jelenteni az osztályfőnöknek vagy az iskola igazgatójának.
– Amennyiben tanulónál a nap folyamán az iskolában mutatkoznak a COVID-19 tünetei, a szülő azonnal értesítve lesz, és a tanuló a szülő érkezéséig el lesz különítve.
– Reggelente az iskola 7:30-kor nyitja kapuit (hátsó főbejárat) és 16:00-ig lesz nyitva.
– A tanítás 8:00-kor kezdődik, az 1. – 4 . évfolyam számára napi 4-5 tanítási óra lesz megtartva.
– A szülő a diákot csak az iskola bejáratáig kísérheti, az iskola épületébe már nem léphet be!
– A belépéskor a tanulók fertőtlenítik kezeiket és érintésmentes lázmérővel a portán megmérik a testhőmérsékletüket. Amennyiben ez eltér a normálistól a tanuló nem vehet részt a tanítási órákon, a szülő köteles lesz az iskolából elvinni gyermekét.
– A tanulónál legyen 2 db szájmaszk (az egyiket a szekrénybe elhelyezheti tartalékként) és minden nap egy csomag egyszer használatos zsebkendő.
– Az osztályban és az iskola udvarán nem kötelező a szájmaszk használata. Az osztályon kívül, az iskola épületében viszont igen (ezzel biztosítsuk be a csoportok biztonságát).
– A tanulás menetét és tartalmát részben módosítjuk. Ideiglenes órarend lesz érvényben 2020. június 30-ig, a tanítás blokkokban is zajlik majd. A tanítási órákon elsősorban az egyes tantárgyak törzsanyagával, ismétlésével és elmélyítésével fogunk foglalkozni.
– Ha az időjárás engedi, a tanulók minden nap min. egy tanítási órát az iskolaudvaron fognak tölteni, ez érvényes a napközire is.
– A megszokott módon az 1.-4. évfolyam részére a napközi üzemelni fog. A délelőtti oktatás során kialakult csoportok (osztályok) a napköziben is együtt maradnak, nem lesznek feltöltve további tanulókkal. A napközi 16:00 óráig üzemel, a gyerekek 15:00 és 15:30 órakor kérhetők ki kivételes esetekben a portán az ügyeletestől.
– Az igényelt ebédeltetés csoportonként az óvoda konyháján lesz biztosítva kis létszámú csoportokban, ahogy a nap folyamán voltak a tanulók.
– Júniusban az iskolai büfé nem üzemel, tízórait és italt az iskolát látogató gyereknek a szülő biztosít (csomagol).

 

Az alábbi dokumentumok között található nyilatkozatot az iskolát látogató diákoknak vinniük kell majd magukkal az intézménybe. 

Dokumentumok letöltésre/megnyitásra:

Oznámenie

ujraindítás_20_junius1

Nyilatkozat

 

 

Foto: minedu.sk