Koronavírus: iskolaügy

Koronavírus: iskolaügy

Tisztelt Szülők!

    Értesítjük Önöket, hogy a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által kiadott határozat alapján 2020. június 15-től újabb feloldásokra kerül sor az iskola 1-5. évfolyamában.

     Feloldásra került a létszámra vonatkozó szabály, illetve eltörölték a mindenkinek kötelező reggeli lázmérést, csoportok korlátozott létszámát és elkülönítését.

     Érvényben marad, hogy a szülőnek az iskolalátogatás megkezdésével le kell adnia egy becsületbeli nyilatkozatot gyermeke egészségi állapotával kapcsolatban. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot ismét le kell adnia.

     Minden gyermeknek ajánlatos védőmaszkot használnia az iskola épületén belül – kivéve az osztálytermüket. A szülők kötelesek minden napra még egy maszkot és papírzsebkendőt bebiztosítani gyermeküknek.

     A szülők továbbra sem léphetnek be az iskola épületébe.

  1. június 22-től a 6-9. évfolyamos diákok számára is ÖNKÉNTES alapon megnyílik az iskola. A szülő eldöntheti, elengedi-e gyermekét iskolába vagy sem. Az osztályfőnökök előzetesen felmérik majd az iskolába lépő tanulók számát.

     Amennyiben a felső tagozatos tanuló ebédet is igényel, azt a szülő június 19-ig jelezze az iskolakonyhán.

    Az iskola megkezdésével tanítás már nem lesz, mintahogy írásbeli felmérés, feleltetés sem.
Főképp osztályfőnöki tevékenységen és a tankönyvek leadásán lesz a hangsúly.

     A becsületbeli nyilatkozat leadása a gyermek egészségi állapotával kapcsolatban a felső tagozatos tanulóknak is kötelező. Ezt a nyomtatványt mellékletben megtalálják honlapunkon, az osztályfőnöktől is kérhető elektronikusan vagy az iskolában is kikérhető.

     Az iskola épülete 7.30 és 16.00 között lesz nyitva. A tanítás 8.00-tól 12.00-ig tart.

     Aki úgy dönt, hogy nem engedi gyermekét iskolába, a jövő hét folyamán tájékoztatást kap az osztályfőnöktől a tankönyvleadási tudnivalókkal, valamint a tanévzárással kapcsolatban.

     Tisztelettel: az iskola igazgatósága

Nyilatkozat

 

 

Forrás: Körkép.sk
Forrás: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR

Az iskola működésére vonatkozó feltételek és rendtartások 2020. június 1-től

– Az iskola megnyitásáról és az oktatás feltételeiről, az iskola igazgatójával történő egyeztetés után az intézmény fenntartója döntött a 2020. május 22-én kiadott OLP/4202/2020 rendelet szerint
– A felmért igények szerint 3 csoport alakult ki az alsó tagozaton, akiknek délutáni foglalkozást is biztosítunk
– A szülő szabadon döntötte, hogy elengedi-e az iskolába a tanulót vagy sem. Ezt a szándékát jelezte az osztályfőnöknek.
– Azok a tanulók, akik nem fogják látogatni iskolánkat, továbbra is távoktatásban részesülnek a már eddig megszokott módon
– Akik az iskolalátogatás mellett döntenek, csak betegség miatt, vagy indokolt esetben maradhatnak otthon (igazoltan)
– Az iskolába érkezés első napján a tanuló leadja a szülő által aláírt, a gyermeke fertőzésmentességét bizonyító becsületbeli nyilatkozatot. Ha bármilyen oknál fogva három napnál többet hiányzik a tanuló, ezt újra ki kell tölteni (lásd mellékelt „Nyilatkozat”)
– Amennyiben a gyermeknél COVID-19 re utaló tünetek vagy beigazolódott fertőzés merül fel, a szülő azonnal köteles ezt jelenteni az osztályfőnöknek vagy az iskola igazgatójának.
– Amennyiben tanulónál a nap folyamán az iskolában mutatkoznak a COVID-19 tünetei, a szülő azonnal értesítve lesz, és a tanuló a szülő érkezéséig el lesz különítve.
– Reggelente az iskola 7:30-kor nyitja kapuit (hátsó főbejárat) és 16:00-ig lesz nyitva.
– A tanítás 8:00-kor kezdődik, az 1. – 4 . évfolyam számára napi 4-5 tanítási óra lesz megtartva.
– A szülő a diákot csak az iskola bejáratáig kísérheti, az iskola épületébe már nem léphet be!
– A belépéskor a tanulók fertőtlenítik kezeiket és érintésmentes lázmérővel a portán megmérik a testhőmérsékletüket. Amennyiben ez eltér a normálistól a tanuló nem vehet részt a tanítási órákon, a szülő köteles lesz az iskolából elvinni gyermekét.
– A tanulónál legyen 2 db szájmaszk (az egyiket a szekrénybe elhelyezheti tartalékként) és minden nap egy csomag egyszer használatos zsebkendő.
– Az osztályban és az iskola udvarán nem kötelező a szájmaszk használata. Az osztályon kívül, az iskola épületében viszont igen (ezzel biztosítsuk be a csoportok biztonságát).
– A tanulás menetét és tartalmát részben módosítjuk. Ideiglenes órarend lesz érvényben 2020. június 30-ig, a tanítás blokkokban is zajlik majd. A tanítási órákon elsősorban az egyes tantárgyak törzsanyagával, ismétlésével és elmélyítésével fogunk foglalkozni.
– Ha az időjárás engedi, a tanulók minden nap min. egy tanítási órát az iskolaudvaron fognak tölteni, ez érvényes a napközire is.
– A megszokott módon az 1.-4. évfolyam részére a napközi üzemelni fog. A délelőtti oktatás során kialakult csoportok (osztályok) a napköziben is együtt maradnak, nem lesznek feltöltve további tanulókkal. A napközi 16:00 óráig üzemel, a gyerekek 15:00 és 15:30 órakor kérhetők ki kivételes esetekben a portán az ügyeletestől.
– Az igényelt ebédeltetés csoportonként az óvoda konyháján lesz biztosítva kis létszámú csoportokban, ahogy a nap folyamán voltak a tanulók.
– Júniusban az iskolai büfé nem üzemel, tízórait és italt az iskolát látogató gyereknek a szülő biztosít (csomagol).

 

Az alábbi dokumentumok között található nyilatkozatot az iskolát látogató diákoknak vinniük kell majd magukkal az intézménybe. 

Dokumentumok letöltésre/megnyitásra:

Oznámenie

ujraindítás_20_junius1

Nyilatkozat

 

 

Foto: minedu.sk