Koronavírus: iskolaügy

Koronavírus: iskolaügy

 • 2021. március 17-i tájékoztató 

 Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

     A közegészségügyi hivatal jelenlegi besorolása alapján az iskola vezetősége a fenntartó jóváhagyásával 2021. március 22-től, hétfőtől, az alsó tagozatos tanulók részére visszaállítja a jelenléti oktatást.

Az az alsó tagozatos tanuló jöhet iskolába, akinél az egy háztartásban élő összes felnőtt rendelkezik 7 naptól nem régebbi negatív teszteredménnyel ( tehát mindkét törvényes képviselő, valamint a nagyszülő is, amennyiben egy háztartásban élnek). A koronavírus betegségen átesettek pozitív teszteredményük felmutatásával igazolják fertőzésmentességüket, amely 3 hónapnál nem lehet régebbi. A negatív teszteredményről, vagy a fertőzésmentességről becsületbeli nyilatkozatban vállal felelősséget minden személy, amelyhez csatolnia kell a teszteredménye másolatát. A becsületbeli nyilatkozatok letölthetők honlapunkról, de megtalálható iskolánk portáján, valamint kifüggesztve az iskola kapujánál is. 

Az alsó tagozatos tanulóknak nem kötelező a negatív teszteredmény felmutatása, a 10. életévét betöltött tanulónak sem. Azonban ajánljuk minden tanulónak a heti rendszeres tesztelést, így a vírus esetleges terjedése jobban nyomon követhető, biztosabb érzetet ad iskolánk összes látogatójának.

Az iskolában a higiéniai szabályok betartása, így a védőmaszk viselése is, kötelező. Minden iskolába érkező diákunk hétfőn 1 darab FFP2 védőmaszkot kap. 

A karanténban lévő család gyermeke nem jöhet iskolába (még ha tünetmentes sem).

A jelenléti oktatás megkezdése a megszabott feltételek betartása mellett minden alsó tagozatos tanuló számára kötelező. A tanítási órákról való hiányzás igazolását a szülő 5 napról kérheti, vagy orvosi igazolással igazolja. Amennyiben a szülő önkényesen nem engedi gyermekét iskolába, nem jogosult a szociális biztosító táppénzére. 

A felső tagozat továbbra is távoktatásban részesül.

     A jelenléti oktatásban részesülő diákjaink eredeti órarend szerint tanulnak. Biztosítjuk számukra az étkeztetést, valamint a napközi otthonos foglalkozást is. Kérem, legkésőbb 2021. március 18. (csütörtök) este 18.00 óráig jelezzék az osztályfőnöknél a diákok étkezési szándékát, valamint a napközi igénylését.

        Nagy szeretettel várjuk vissza alsó tagozatos diákjainkat!

 

                                                                                              Tisztelettel: az iskola igazgatósága

Letöltés

https://www.minedu.sk/25896-sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-3-2021/

 

 • 2021. február 5-i tájékoztató 

     Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

     Mint az már ismeretes, a Szlovák Köztársaság oktatásügyi, tudományos, kutatási és sportminiszterének határozata alapján február 8-tól visszatérhetnek a jelenléti oktatáshoz az alapiskolák alsó tagozatos tanulói. A jelenlegi járványhelyzet azonban szigorú szabályok betartását követeli meg. Kérem, olvassák figyelmesen az iskolanyitással kapcsolatos információinkat:

 • Az az alsó tagozatos  tanuló jöhet iskolába, akinél az egy háztartásban élő összes felnőtt rendelkezik 7 naptól nem régebbi negatív teszteredménnyel ( tehát mindkét törvényes képviselő, valamint nagyszülő is, amennyiben egy háztartásban élnek). A negatív teszteredményről becsületbeli nyliatkozatban vállal felelősséget minden személy, amihez csatolnia kell a negatív teszteredménye másolatát. A becsületbeli nyilatkozatok letölthetők honlapunkon, de megtalálható iskolánk portáján, valamint kifüggesztve az iskola kapujánál is. 
 • A 10. életévét betöltött kisdiákunknak kötelező a 7 naptól nem régebbi negatív teszteredmény felmutatása az első tanítási napon az egy háztartásban élő felnőtt családtagok negetív teszteredményének igazolásával együtt.
 • A karanténban lévő család gyermeke nem jöhet iskolába (még ha tünetmentes sem).
 • A kiscsoportos foglalkozásban (5 felső tagozatos tanuló és 1 pedagógusi felügyelet) részesülő minden tanulónak és az egy háztartásban élő felnőtt hozzátartozóinak rendelkeznie kell 7 naptól nem régebbi negatív teszteredménnyel. Ezt a tanuló a teszt felmutatásával, az egy háztartásban élő felnőttek becsületbeli nyilatkozatának, valamint a negatív teszteredmények másolatainak felmutatásával igazolja. 
 • A jelenléti oktatás megkezdése a megszabott feltételek betartása mellett mindenki számára kötelező. A tanítási órákról való hiányzás igazolását a szülő 5 napról kérheti, vagy  orvosi igazolással igazolja. Amennyiben a szülő önkényesen nem engedi gyermekét iskolába, nem jogosult a szociális biztosító táppénzére. 

 

     A jelenléti oktatásban részesülő diákjaink eredeti órarend szerint tanulnak. Biztosítjuk számukra az étkeztetést, valamint a napközi otthonos foglalkozást is. Kérem, legkésőbb 2021. február 7. este 18.00 óráig jelezzék az osztályfőnöknél a diákok étkezési szándékat, valamint a napközi igénylését.

     Kérem, vislkedjünk felelősségteljesen, tartsuk be az előírt szabályokat  gyermekeink zavartalan fejlődése érdekében!

                                                                                              Tisztelettel: az iskola igazgatósága

 

zák_zástupca_cestne vyhlásenie

 • 2021. január 11-i iskolakezdéshez

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

 

     Az új év újabb változásokat hozott az oktatás területén. Kérem, olvassák figyelmesen az alapiskolákat érintő információkat:

     A távoktatás január 11-én kezdődik minden évfolyam számára.

     Az 1-4 évfolyam január 11-től január 18-ig biztosan távoktatásban részesül. A tanulók ideiglenes órarend szerint tanulnak majd. Az osztályfőnökök péntekig felveszik a kapcsolatot a szülőkkel, és megadják a szükséges információkat. Az alsó tagozatos tanulók várhatóan január 18-án térnek vissza az iskolába. Amennyiben ez szükséges, a szülők újra igényelhetik a Szociális Biztosítónál a beteggondozási táppénzt.

     A napközi otthon január 11-től előreláthatólag január 18-ig nem működik.

     A felső tagozat távoktatása a már megszokottak szerint folytatódik január 25-ig. A diákok tesztelés után térhetnek vissza az iskola falai közé.

     A kiscsoportos foglalkozás január 18-ig szünetel, a diákok távoktatásban részesülnek. Tesztelés után a diákok kiscsoportban folytathatják a tanulást az iskolában.

     A hagyományos iskolai oktatás az iskolai alkalmazottak, az egyik törvényes képviselő, valamint a diákok (5-9 évfolyam) tesztelése után valósulhat meg. A teszteléssel kapcsolatban bővebb információt később közlünk.

     További iskolát érintő változások:

     A Tesztelés 5 a 2020/2021-es iskolai évben elmarad.

     A Tesztelés 9 időpontja megváltozott: június 9-én magyar nyelvből és matematikából, június 10-én szlovák nyelvből lesz a 9. osztályos tanulók felmérése.

     A 9. osztályosokat érintő felvételi vizsgák időpontja is megváltozott: az első időpont május 3., a második május 10. A tehetségvizsgákra május 5-én és május 12-én kerül sor.

     Remélve a boldogabb, egészségben gazdag új évet kívánunk sok erőt, kitartást, szorgalmat, türelmet és legfőképpen kölcsönös megértést mindenkinek!

 

              Az iskola igazgatósága

                                                                                                         

 • 2020. november 9.: aktuális nyomtatványok a 2020. november 10-i kezdéshez

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy november 8-án, tegnap este megint új nyomtatványokat adott ki a minisztérium. A tanulók holnap csak ezzel a nyilatkozattal mehetnek iskolába (alsó tagozat).

podmienky vstupu

Usmernenie aj pre ores DS

Vyhlásenie zák. zástupcu

 • 2020. november 2.: Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

Örömmel tudatjuk, hogy iskolánkon november 3-tól a már megszokott módon folytatódik a tanítás. Felső tagozatos tanulóink az előírt rendeletek visszavonásáig távoktatásban részesülnek. A változásokról az osztályfőnök értesíti a tanulókat. Az alsó tagozaton zavartalanul folyik tovább az oktatás.

A diákoknak 10 éves korig nincs szükség negatív teszteredmény felmutatására, csupán becsületbeli nyiltakozat (“Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti”) benyújtására, amit mellékletben megtalálhatnak honlapunkon, vagy az iskola portáján.

10. életévét betöltő diák negatív teszteredménnyel léphet iskolába. Amennyiben ezt nem tudja felmutatni, 10 napig otthon kell maradnia.

Abban az esetben, ha a szülő nem vett részt az országos tesztelésen, ajánlatos gyermekét is 10 napig otthon tartania.

Iskolánk területére a mai naptól csak a hatályos rendelet alapján léphet be bárki is. Iskolánk alkalmazottai és tanulói érdekében megkérek mindenkit, hogy szigorúan tartsa be a jelenleg hatályban lévő rendeleteket, beteg gyereket ne engedjünk iskolába, pozitív teszt esetén pedig tartsuk be a karantén előírásokat!

Szülő becsületbeli nyilatkozata: https://www.minedu.sk/data/att/17778.pdf

Értesítés

Usmernenie

Vyhlásenie zákonného zástupcu podmienky vstupu do skoly

Vyhlásenie návštevníka

Megértésüket köszönjük.

Az iskola igazgatósága

 

 • 2020. október 23.:Tisztelt Szülők!Ezúton értesítem Önöket, hogy 2020. október 26-tól a felső tagozat tanulói ismét távoktatásban részesülnek. A jelenlegi rendelet szerint előreláthatóan november 27-ig nem látogathatják iskolánkat.Az alsó tagozat (1.-4. évfolyam) tanulóinak továbbra is biztosítsuk a hagyományos oktatást, ebédet és napközit.Megértésüket köszönöm, vírusmentes jó egészséget kívánok!Török Tamás,az iskola igazgatója

UKS_Opatrenia_201022_0v1

 • 2020. október 12.: Értesítés az október 11-én bejelentett óvintézkedésekkel (szigorítások) kapcsolatban
   

  Tisztelt Szülők!

   
  Köszönöm az Önök és gyermekeik türelmét és felelősségtudatos magatartását (mivel az előírásokat mindenki betartja iskolánkban). Az október 11-én bejelentett szigorítások értelmében az iskola teljes belterületén mindenkinek kötelező a védőmaszk viselése órákon és a folyosókon is, ezért a továbbiakban mi is így szeretnénk eljárni. Megkérem Önöket, ellenőrizzék naponta a védőmaszk állapotát, és legyen a diákoknál 1 tartalék is.
   
  Nem szervezünk továbbá semmilyen csoportos programot, rendezvényt, elmaradnak egyelőre a szakkörök és a kirándulások is. A mellékletben megtalálják a további döntések listáját is, iskolánkat viszont legfőképp a fent leírtak érintik.
   
  Minden előzőleg kiadott óvintézkedés, és ami a hiányzásokat illeti, változatlanok maradtak.
   
  Megértésüket előre is köszönöm, vigyázzanak egymásra és szeretteikre!
   
  Mindenkinek jó egészséget kívánok!
   
  Török Tamás, az iskola igazgatója
   
 • Kedves Diákok, Tisztelt Szülők!    
  Mint ahogy az ismeretes, Szlovákia-szerte súlyosbodik a COVID-19 vírus által okozott járványhelyzet. Ebből kifolyólag az országos járványügyi bizottság javaslatára szeptember végéig érvényben maradnak az iskolakezdésnél elfogadott szabályok:

  • Az iskola épületébe csak az iskola diákjai és alkalmazottai léphetnek be.
  • A reggeli kézfertőtlenítés minden diák számára kötelező, lázmérés csak szúrópróba-szerűen történik.
  • A felső tagozatos diákok számára a maszk viselése az iskola egész területén kötelező.
  • Az alsó tagozatos diákok számára a maszk viselése az osztályteremben erősen ajánlott, az osztálytermen kívül kötelező.
  • Betegség és karantén idején a diák ne jöjjön közösségbe!!! Feladatait interneten keresztül kapja meg.
  • Szülőnek, törvényes képviselőnek 3 nap helyett 5 nap igazolására van joga, amennyiben gyermekén betegség jeleit tapasztalja. 5 nap után orvosi igazolás szükséges.
  • Három nap egyéni hiányzás után ismételten hoznia kell a tanulónak magával a becsületbeli nyilatkozatot (Letöltés: Príloha_4)
  • Kérjük, továbbra is legyen a tanulónál pótmaszk.

  Köszönjük megértésüket! Bízunk benne, hogy ezen szabályok betartásával továbbra is   zökkenőmentes oktató-nevelő munka folyhat iskolánkban!

 • Tanévkezdés 

 Információk tanévkezdésről

Príloha 3

Letöltés: Príloha_4

 

 • A koronavírus terjedését illető útmutatás

Az egyes szemaforok, irányelvek elérhetőek a következő linken: ITT

 • ÚVZ SR: ZASADALO ODBORNÉ KONZÍLIUM, OD PRVÉHO SEPTEMBRA NÁS ČAKAJÚ ZMENY (zo dňa 13.08.2020)

Po zhodnotení epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky a v zahraničí sa Ministerstvo zdravotníctva SR, Úrad verejného zdravotníctva SR a odborné konzílium rozhodli pristúpiť k nasledovným zmenám:

 

ŠKOLY/RÚŠKA:

Na začiatku školského roka sa bude vyžadovať od zákonných zástupcov čestné vyhlásenie, ktorého súčasťou bude dotazník – rodič v ňom uvedie, či sa dieťa od 17. augusta 2020 nachádzalo mimo územia SR alebo či sa zúčastnilo na hromadnom podujatí. Zároveň zákonný zástupca podpíše čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa. Ak bolo dieťa mimo SR alebo sa zúčastnilo hromadného podujatia, bude povinnosťou zákonného zástupcu sledovať zdravotný stav dieťaťa a rovnako je potrebné sledovať zdravotný stav osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Ak sa u niektorého z nich vyskytnú počas najbližších 14 dní príznaky respiračného ochorenia, bude potrebné telefonicky informovať ošetrujúceho lekára.

Nosenie rúšok v triedach bude v prvých dvoch týždňoch školského roka povinné pre žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl. Naďalej nebude povinné v triedach pre mladšie deti, teda tie, ktoré navštevujú predškolské zariadenia a prvý stupeň základných škôl (nosenie rúšok ťažšie znášajú, navyše ide o ucelený a nemeniaci sa kolektív). Stále bude povinné pre pobyt žiakov v interiérových priestoroch mimo tried vo všetkých školách s výnimkou konzumácie jedál a nápojov.

Nosenie rúšok prvé dva týždne (14 dní je inkubačná doba ochorenia COVID-19) má u detí veľký význam, pretože sú v prípade nákazy zväčša bezpríznakové, čo znamená, že ochorenie môžu nevedomky prenášať aj na iné osoby, resp. rizikové skupiny ľudí. Prekryté horné dýchacie cesty sú významnou prevenciou, pretože tým zabraňujeme explozívnemu šíreniu vírusov v kolektíve a výrazne ho spomaľujeme.

 

 

Tisztelt Szülők!

    Értesítjük Önöket, hogy a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által kiadott határozat alapján 2020. június 15-től újabb feloldásokra kerül sor az iskola 1-5. évfolyamában.

     Feloldásra került a létszámra vonatkozó szabály, illetve eltörölték a mindenkinek kötelező reggeli lázmérést, csoportok korlátozott létszámát és elkülönítését.

     Érvényben marad, hogy a szülőnek az iskolalátogatás megkezdésével le kell adnia egy becsületbeli nyilatkozatot gyermeke egészségi állapotával kapcsolatban. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot ismét le kell adnia.

     Minden gyermeknek ajánlatos védőmaszkot használnia az iskola épületén belül – kivéve az osztálytermüket. A szülők kötelesek minden napra még egy maszkot és papírzsebkendőt bebiztosítani gyermeküknek.

     A szülők továbbra sem léphetnek be az iskola épületébe.

 1. június 22-től a 6-9. évfolyamos diákok számára is ÖNKÉNTES alapon megnyílik az iskola. A szülő eldöntheti, elengedi-e gyermekét iskolába vagy sem. Az osztályfőnökök előzetesen felmérik majd az iskolába lépő tanulók számát.

     Amennyiben a felső tagozatos tanuló ebédet is igényel, azt a szülő június 19-ig jelezze az iskolakonyhán.

    Az iskola megkezdésével tanítás már nem lesz, mintahogy írásbeli felmérés, feleltetés sem.
Főképp osztályfőnöki tevékenységen és a tankönyvek leadásán lesz a hangsúly.

     A becsületbeli nyilatkozat leadása a gyermek egészségi állapotával kapcsolatban a felső tagozatos tanulóknak is kötelező. Ezt a nyomtatványt mellékletben megtalálják honlapunkon, az osztályfőnöktől is kérhető elektronikusan vagy az iskolában is kikérhető.

     Az iskola épülete 7.30 és 16.00 között lesz nyitva. A tanítás 8.00-tól 12.00-ig tart.

     Aki úgy dönt, hogy nem engedi gyermekét iskolába, a jövő hét folyamán tájékoztatást kap az osztályfőnöktől a tankönyvleadási tudnivalókkal, valamint a tanévzárással kapcsolatban.

     Tisztelettel: az iskola igazgatósága

Nyilatkozat

 

 

Forrás: Körkép.sk
Forrás: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR

Az iskola működésére vonatkozó feltételek és rendtartások 2020. június 1-től

– Az iskola megnyitásáról és az oktatás feltételeiről, az iskola igazgatójával történő egyeztetés után az intézmény fenntartója döntött a 2020. május 22-én kiadott OLP/4202/2020 rendelet szerint
– A felmért igények szerint 3 csoport alakult ki az alsó tagozaton, akiknek délutáni foglalkozást is biztosítunk
– A szülő szabadon döntötte, hogy elengedi-e az iskolába a tanulót vagy sem. Ezt a szándékát jelezte az osztályfőnöknek.
– Azok a tanulók, akik nem fogják látogatni iskolánkat, továbbra is távoktatásban részesülnek a már eddig megszokott módon
– Akik az iskolalátogatás mellett döntenek, csak betegség miatt, vagy indokolt esetben maradhatnak otthon (igazoltan)
– Az iskolába érkezés első napján a tanuló leadja a szülő által aláírt, a gyermeke fertőzésmentességét bizonyító becsületbeli nyilatkozatot. Ha bármilyen oknál fogva három napnál többet hiányzik a tanuló, ezt újra ki kell tölteni (lásd mellékelt „Nyilatkozat”)
– Amennyiben a gyermeknél COVID-19 re utaló tünetek vagy beigazolódott fertőzés merül fel, a szülő azonnal köteles ezt jelenteni az osztályfőnöknek vagy az iskola igazgatójának.
– Amennyiben tanulónál a nap folyamán az iskolában mutatkoznak a COVID-19 tünetei, a szülő azonnal értesítve lesz, és a tanuló a szülő érkezéséig el lesz különítve.
– Reggelente az iskola 7:30-kor nyitja kapuit (hátsó főbejárat) és 16:00-ig lesz nyitva.
– A tanítás 8:00-kor kezdődik, az 1. – 4 . évfolyam számára napi 4-5 tanítási óra lesz megtartva.
– A szülő a diákot csak az iskola bejáratáig kísérheti, az iskola épületébe már nem léphet be!
– A belépéskor a tanulók fertőtlenítik kezeiket és érintésmentes lázmérővel a portán megmérik a testhőmérsékletüket. Amennyiben ez eltér a normálistól a tanuló nem vehet részt a tanítási órákon, a szülő köteles lesz az iskolából elvinni gyermekét.
– A tanulónál legyen 2 db szájmaszk (az egyiket a szekrénybe elhelyezheti tartalékként) és minden nap egy csomag egyszer használatos zsebkendő.
– Az osztályban és az iskola udvarán nem kötelező a szájmaszk használata. Az osztályon kívül, az iskola épületében viszont igen (ezzel biztosítsuk be a csoportok biztonságát).
– A tanulás menetét és tartalmát részben módosítjuk. Ideiglenes órarend lesz érvényben 2020. június 30-ig, a tanítás blokkokban is zajlik majd. A tanítási órákon elsősorban az egyes tantárgyak törzsanyagával, ismétlésével és elmélyítésével fogunk foglalkozni.
– Ha az időjárás engedi, a tanulók minden nap min. egy tanítási órát az iskolaudvaron fognak tölteni, ez érvényes a napközire is.
– A megszokott módon az 1.-4. évfolyam részére a napközi üzemelni fog. A délelőtti oktatás során kialakult csoportok (osztályok) a napköziben is együtt maradnak, nem lesznek feltöltve további tanulókkal. A napközi 16:00 óráig üzemel, a gyerekek 15:00 és 15:30 órakor kérhetők ki kivételes esetekben a portán az ügyeletestől.
– Az igényelt ebédeltetés csoportonként az óvoda konyháján lesz biztosítva kis létszámú csoportokban, ahogy a nap folyamán voltak a tanulók.
– Júniusban az iskolai büfé nem üzemel, tízórait és italt az iskolát látogató gyereknek a szülő biztosít (csomagol).

 

Az alábbi dokumentumok között található nyilatkozatot az iskolát látogató diákoknak vinniük kell majd magukkal az intézménybe. 

Dokumentumok letöltésre/megnyitásra:

Oznámenie

ujraindítás_20_junius1

Nyilatkozat

 

 

Foto: minedu.sk