Hirdetmények

Hirdetmények:

 • Tudatjuk a lakossággal, hogy a zöldhulladékot a község Rózsa utcai gazdasági udvarára a következő időpontokban lehet kivinni:
  hétfőtől péntekig: 7.00 — 12.00, majd 13.00 — 15.00 óráig;
  szombaton: 8.00 — 12.00.
  Felhívjuk figyelmüket, hogy a gazdasági udvarra CSAK ZÖLDHULLADÉKOT lehet kivinni!
 • A futballszakosztály vezetősége értesíti a szurkolókat, hogy a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának határozata értelmében 2020. október 1-től visszavonásig a mérkőzések zárt kapuk előtt, azaz nézők jelenléte nélkül kerülnek megrendezésre.
 • Felkérjük a tisztelt lakosokat, hogy a ház- és lakásszámlálás feldolgozásához augusztusban kézbesített kérdőíveket kitöltve, lehetőség szerint mielőbb juttassák vissza a helyi községi hivatalba. A kérdőív elérhető elektronikus formában is községünk honlapján, amelyet a varady@topolniky.sk címre lehet elküldeni.
 • Értesítjük falunk idős korosztályú lakosságát, valamint karanténról kifolyólag vagy egyéb komoly okból mozgásukban korlátozott személyeket, hogy hétköznapokon 8:00 és 12:00 óra közt a községi hivatal bármely telefonszámán – vagyis az 5582151 és a 0917/401272 számokon hívhatnak bennünket.
  Az alapvető élelmiszerek vagy egyéb szükséges dolgok házhozszállítását a koronavírus okozta járvány alatt a községi hivatal megszervezi azoknak a
  rászorulóknak, akiknek nincs helyben családtagjuk vagy egyéb segítségük.

  Továbbá kérünk minden személyt, akire az érvényben lévő karantén-intézkedések vonatkoznak, hogy tartsák be azokat, tehát ne hagyják el otthonaikat, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak!

 • Értesítjük a lakosságot, hogy Janka Skalová a Svet zdravia és a ProCare kórházhálózat járványszakértője határozottan javasolja az anyagból készült védőmaszk gyakori mosását, hogy az higiéniailag is alkalmas legyen. Személyenként 1-2 arcmaszk elég naponta, amely(ek)et minden este 60 Celsius-fokon szükséges kimosni. Emellett fontos a maszk vasalása is.
 • Tanácsok kézzel varrt szájmaszk használata esetében
  Aki kézzel varrt szájmaszkot használ, az első lépés mikor megkapja hogy KIMOSSA és KIVASALJA, fertőtlenítés céljából.
  A maszkot nem fogdossuk meg kívülről, belülről és mindig csak alapos KÉZMOSÁS után helyezzük fel. Mindig óvatosan a fülecskét megfogva helyezzük fel az arcunkra. Megigazítjuk hogy az orrunkat is eltakarja. A maszkot ezután nem igazgatjuk, illetve vesszük le majd tesszük fel. Ha hazamentünk alaposan mossunk kezet, majd távolítsuk el a maszkot, úgy hogy a külső fele érintkezhetett a vírussal, szóval rögtön fertőtlenítsük vagy mossuk ki.
  Fontos hogy a vírus bekerülhet a szervezetbe nemcsak szájon, de a szem/ orr/ fülön keresztül is, ezért NAGYON FONTOS a KÉZMOSÁS.
 • A Svet zdravia dunaszerdahelyi kórházában a koronavírus-járvány miatt az alábbi intézkedéseket foganasították:
  – A bejárati ajtók lezárása, kivételt képez az ún. Főbejárat (B-rendelőintézet), ami a Dr. Max gyógyszertár felől van. Ez az ajtó 5.30 és 18.3 0 között tart nyitva a betegek és a kórházlátogatók részére.
  – 18.30 óra után a kórházba a sürgősségi betegfelvételnél lehet bejutni, ahol az ajtó ugyan zárva van, de a csengő megnyomásával jelezhetik ottlétüket.
  – A gyermek sürgősségi betegfelvételre 16.00 óra után az A-rendelőintézetnél lehet bejutni (VITAL üzletnél).

További intézkedések:
– Szigorúan tilos a látogatás a kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain.
– A kórházi munkahelyeket védőfelszereléssel látják el.
– A tervezett műtétek elhalasztása (Cél: a COVID19-fertőzés gyanújával érkezőkre való felkészülés).

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

 • A Szlovákiában uralkodó koronavírusjárvány-veszélyre való tekintettel az üzletekbe kizárólag csak szájmaszkban lehet belépni. Akinek még nincs védőmaszkja, annak is szükséges valamilyen módon – sál, zsebkendő, stb. – eltakarnia a száját és az orrát. A vásárlóknak továbbá ajánlott a kesztyű használata.Az elárusítók korlátozhatják az üzlethelyiségben tartózkodó vásárlók létszámát.
 • Lehetőleg csak a halaszthatatlan ügyekkel keressék fel személyesen a hivatalt.
  Kérjük, hogy a hivatalba egyesével, csak eltakart arccal (szájmaszk, sál, kendő vagy egyéb más módon) lépjenek be. Továbbá kérjük a lakosságot, hogy az üzletekbe, postára, gyógyszertárba is csak eltakart
  arccal (szájmaszk, sál, kendő vagy egyéb más módon) menjenek be. 
  Megértésüket köszönjük. Védjék magukat, de védjék embertársaikat is!
 • A Szlovák Posta értesíti a lakosságot, hogy koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében intézkedéseket rendelt el. A helyi kirendeltség kéri az ügyfeleit, hogy a postán a szájmaszk viselése kötelező. Amennyiben az ügyfeleknek nincs védőmaszkjuk, az ügyintézés során kötelező az orr és a száj eltakarása (pl. zsebkendő, sál).
 • A helyi PARACELSUS vezetője kéri a vásárlókat, a pácienseket, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként 2020. március 16-tól, hétfőtől a nyárasdi gyógyszertárban vegyék figyelembe a következő óvintézkedéseket, amelyek az Önök és az alkalmazottak biztonsága, egészsége érdekében lépnek érvénybe:
  1. A betegforgalmi részben mindössze annyi jelenlévő (vásárló, beteg) tartózkodhat, ahány gyógyszerkiadó-hely működik: mindig 1 jelenlévő (vásárló, beteg) egy pénztárnál. A kiszolgálásra várakozókat arra kérik, hogy a gyógyszertár bejárata előtt várakozzanak.
  2. A gyógyszertár a nap folyamán rövid időre zárva tarthat a szükséges fertőtlenítési tevékenység elvégzése miatt.
  3. Kérik, hogy a gyógyszerészektől tartsák meg a megfelelő biztonságos távolságot. Ha lehet, a pult minél kisebb felületét érintsék és feleslegesen ne fogdozzák össze a gyógyszereket, táplálékkiegészítőket.
  4. A gyógyszerellátás e krízishelyzetben nem akadálymentes, zavartalan. Bizonyos gyógyszerek, fertőtlenítők, egészségügyi tartozékok és védőmaszkok már most hiánycikkek vagy nehezen elérhetőek. Ezekből törvényből kifolyólag jogukban áll limitálni az egy embernek kiadható mennyiséget. Köszönik a megértést.

  A helyi gyógyszertár munkatársai kérik a vásárlóit, hogy legyenek fegyelmezettek, toleránsak, megértőek velük és egymással szemben egyaránt. Ők igyekeznek mindent megtenni embertársaik egészségéért. Zárszóként köszönik mindazt, amit megtesznek ezen kérésekből.

  Mindenki vigyázzon egymásra és önmagára!

  A gyógyszertár munkatársai előre is köszönik a megosztást.

 
 
 • Értesítjük Önöket, hogy Nagyszombat Megye Önkormányzatának alábbi honlapján minden fontos információ megtalálható a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban: zdravazupa.sk
 • Fontos közlemény! Dr. Almási Tamás körzeti orvos értesíti a tisztelt lakosságot, hogy tekintettel a jelenleg érvényben lévő, legmagasabb szintű korlátozásopkra, kérjük, tartsák be a következő ajánláskokat:
  1. kérjük, receptjeiket igényeljék elektronikus úton (e-recept)
  2. Amennyiben enyhék a tüneteik, mérlegeljék a körzeti rendelő látogatását
  3. használják ki a telefonos konzultáció lehetőségét
  4. amennyiben az utóbbi 14 napban járt bármilyen országban a Szlovák
  Köztársaság területén kívül, kérjük, személyesen NE jelentkezzen a rendelőben! Telefonon értesítse körzeti orvosát. Az ilyen személy, illetve hozzátartozói kötelesek 14 nap karanténban maradni. Betegszabadságra jogosultak. Amennyiben a kötelező karantént megszegik, 1659,-€ büntetésre számíthatnak.
 • Kérjük azon személyeket, akiknek közérzetük nem megfelelő, légúti tünetei(k) (pl. száraz köhögés) vannak, lázasak vagy fertőzött országokból származókkal léptek kapcsolatba (pl. koronavírus-járvány), esetleg ők maguk tértek haza fertőzött vidékről, hogy szükségtelenül ne hagyják el otthonaikat, s hívják a következő telefonszámok valamelyikét, ahol útmutatást kapnak arról, mitévők legyenek:
  – körzeti orvos rendelője: 031/5582280,
  – segélyhívó szám: 112,
  – sürgősségi orvosi-, mentőszolgálat: 155,
  – dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatalnak a járvány témájával foglalkozó telefonos központja a Dunaszerdahelyi járásra 0910/459 200.

 

 • A községi hivatal értesíti a lakosságot, hogy az FCC vállalat ezentúl a kukák mellől csak az általuk megjelölt zsákban szállítja el a kommunális hulladékot, ami nem fért a tárolóedénybe. Ilyen zsák megvásárolható a helyi kultúrházban 1€/ darab áron.