Értesítés a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

Értesítés a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

Aktualizált: 2020. március 13.

 • Figyelem!

  Az iskolában és az óvodában hétfőtől – március 16-tól érvénybe lépnek a karantén-intézkedések a gyerekek számára is. Kérjük a szülőket, hogy a karantén-intézkedéseket tartsák tiszteletben és gyermekeiket ne engedjék
  nyilvános helyre, csoportosulásban részt venni. A zárás ideje alatt sor kerül az oktatási-nevelési intézmények (iskola és óvoda) szakszerű fertőtlenítésére.

  A Nyárasdi Községi Hivatal a kihirdetett rendkívüli állapot ideje alatt módosított ügyfélfogadással fog működni. Kérünk mindenkit, amennyiben lehetséges, tartsák tiszteletben az ügyfélfogadási időt és ügyeiket intézzék
  telefonon, interneten, e-mailen. Lehetőleg csak a halaszthatatlan ügyekkel keressék fel személyesen a hivatalt!

  Módosított nyitvatartási idő:
  H: 8:30 – 11:30
  K: 8:30 – 11:30
  SZ: 14:00 – 17:00
  CS: nincs ügyfélfogadás
  P: 8:30 – 11:30

  Megértésüket köszönjük.

 

 • Szigorú intézkedések (kiadva: március 12-én)

A Szlovák Köztársaság Központi Válságstábja a koronavírussal kapcsolatos intézkedések értelmében 2020. március 10-től 2020. március 23-ig hivatalosan betiltotta sportesemények, kulturális, egyházi és nyilvános rendezvények megtartását az egész ország területén.

Tekintettel a fentiekre, Nyárasd község területén a rendelet visszavonásáig nem kerül megrendezésre semmilyen társadalmi, kulturális, sport vagy egyéb közösségi rendezvény, amely falunk területén érinti a március 15-i megemlékezést, a nyugdíjas egyesület évzáró taggyűlését, valamint a szentmiséket a helyi római katolikus templomban.


A szlovák kormány 2020. március 12. (csütörtök) reggel 6.00 órától rendkívüli állapotot hirdetett az egész ország területére.


A helyi válságstáb folyamatosan figyeli az eseményeket, szükség szerint ülésezik és dönt a további intézkedésekről, esetleges korlátozásokról.


Megértésüket köszönöm, ezek az intézkedések az Önök egészségét és a vírus terjedésének a korlátozását szolgálják.

 

Tisztelettel

 

Bc. Bacsó László
polgármester

 

Foto: clarksvillenow.com